03 بهمن 1396 - 11:24
بانک‌های بورسی تحت فشارند؛

پیشنهاد اصلاح نظام کارمزد/ نظام کارمزدی بازدارنده بانک‌هاست

قائم مقام بانک ملت با بیان اینکه نظام کارمزدی بازدارنده بانک هاست، تاکید کرد که بانک های بورسی تحت فشار هستند.
کد خبر : ۸۰۹۳۴
.

به گزارش خبرنگار ایبِنا، علیرضا لگزایی در نشست چشم انداز صنعت پرداخت، مدل کسب و کار و ارتباط با صنعت بانکداری در دومین روز از همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت به تشریح ضرورت اصلاح کارمزد در نظام بانکی پرداخت.


وی با بیان اینکه علت سرمایه گذاری شگفت انگیز سیستم بانکی در صنعت پرداخت کاهش هزینه بود، تصریح کرد: بانک ها با این نیت شروع به سرمایه گذاری در صنعت پرداخت کردند ولی حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه کارتخوان فیزیکی حداقل فعال شده و از اینکه چه تعداد بدون استفاده است، عبور می کنیم.  


لگزایی با بیان اینکه سهم عمده سرمایه گذاری ها متعلق به سیستم بانکی است، افزود: به همین دلیل هزینه تامین و نگه داری این ۶.۵ میلیون کارتخوان نیز به بانک ها تحمیل می شود. وی درباره نظام تعرفه کارمزد گفت: این نظام علیه سرمایه گذاران صنعت پرداخت تنظیم شده؛ یعنی این صنعت که موسس و بنیان گذار صنعت پرداخت بود با این نظام کارمزدی نه تنها تشویق نشده بلکه متضرر هم شده است و این نظام بازدارنده بانک هاست.


این مقام مسئول در بانک ملت با تاکید براینکه نظام فعلی کارمزد  بانک های بورسی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و به شدت صنعت پرداخت را تهدید می کند، تصریح کرد: مثل تمام اکوسیستم های صنعت پرداخت در دنیا باید ذینفعان این صنعت متناسب با منفعتی که از آن می برند، هزینه آن را بپردازند.


لگزایی درباره اینکه چه نظام کارمزدی را باید جایگزین نظام فعلی کرد؟ گفت: باید نظامی جایگزین نظام فعلی شود که  حکم برد-برد را برای تمام ذینفعان و سرمایه گذاران این صنعت داشته باشد.


۷ هزار میلیارد ریال زیان خالص نظام بانکی از تراکنش های بانکی


لگزایی با بیان اینکه در سال ۹۵ سیستم بانکی ۵۰ هزار میلیارد ریال اعم از کارمزد و اجاره پول خرج کرده که در سال جاری بین ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد ریال خواهد شد، تصریح کرد: آنچه از طریق شرکت های پرداخت وابسته به بانک ها بر می گردد ۴۰ درصد است ولی ۶۰ درصد این هزینه ها هیچ بازده و برگشتی برای بانک ها ندارد.


وی با بیان اینکه بالای ۷۰ درصد تراکنش ها زیر ۵۰ هزار تومان است، افزود: شرکت های پرداخت کارشان به جایی رسیده که برای نانوایی ها هم رقابت می کنند! این مقام مسئول در بانک ملت هزینه بانک ها برای جذب و نگه داشت منابع ارزان قیمت را برای تراکنش های زیر ۵۰ هزار تومان را ۱۰ هزار میلیارد ریال زیان خالص اعلام کرد و گفت: سود ناشی از رسوب این ۵۰ هزار تومان ها نیز محاسبه شده است، که به طور خالص سیستم بانکی در سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد ریال زیان خالص شناسایی کرده است.


لگزایی با بیان اینکه تراکنش های بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان را ۱۳۴۷ میلیارد ریال زیال خالص را نشان می دهد، گفت: فقط در تراکنش های بالاتر از ۲۰۰ هزار تومان حدود ۳ تا ۴ هزار میلیارد ریال سود نشان می دهد ولی جمع جبری تمام این تراکنش ها حدود ۷ هزار میلیارد ریال زیان خالص برای کل شبکه بانکی است.


قائم مقام بانک ملت از طرح پیشنهادی برای اصلاح نظام کارمزد خبر داد و گفت: حداقل زیان این تراکنش ها بین ذی نفعان توزیع شود. این اتفاق دیر یا زود باید بیفتد در غیر اینصورت هیچ چشم انداز روشنی برای صنعت پرداخت نمی بینیم.


وی گفت: بانک مرکزی هم در این اصلاح کارمزدی می تواند کمک کند چرا که صرفه جویی بسیار زیادی از محل اسکناس و مسکوک در اختیار گرفته که می تواند در قالب صندوقی برای تقسیم هزینه های کارمزد مورد استفاده قرار دهد.


ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر